#
Panduan & Syarat

Syarat Transaksi

Panduan & Syarat Transaksi

 

1. Mengenali Produk - Anda perlulah mengenali produk yang ditawarkan. eBook dalam Format PDF yang hanya boleh di Download ke Komputer melalui internet. eBook PDF adalah file Dokumen Komputer yang boleh  dilihat dan dibaca melalui komputer dengan applikasi pembaca PDF (PDF Viewer) seperti 'Adobe Reader'.

PDF (Portable Document Format)


Contoh Paparan "Adobe Reader"


(Nota : "Kami Tidak Menjual Buku Kertas Bercetak!!")

Klik Sini Jika ingin Download "Adobe Reader v10"

2. Memiliki Email - Anda perlulah memiliki satu akaun email sendiri yang masih aktif. Email adalah penting untuk perhubungan urusan transaksi. Download dihantar melalui email. Email yang diSyorkan adalah email standard yang popular seperti email ('gmail' dari Google) atau ('yahoo') atau ('hotmail' / 'outlook' dari Microsoft)’.

(Nota : "Sekiranya anda tidak memiliki akaun email, anda dilarang melakukan apa-apa transaksi".)

Klik Sini Jika ingin Buka Akaun Email Gmail

Klik Sini Jika ingin Buka Akaun Email Hotmail

Klik Sini Jika ingin Buka Akaun Email Yahoo

3. Sila gunakan komputer PC laptop/dekstop. Pastikan komputer anda mempunyai sambungan internet data berkelajuan tinggi bukan 'basic internet' supaya transaksi dapat berjalan lancar. Pembayaran adalah secara online. eBook boleh di Download secara terus selapas proses pembayaran atau dihantar ke email directly.

4. File PDF di Compress ke dalam folder zip. Selepas eBook telah di download ke komputer, folder zip perlu di 'Extract' terlebih dahulu untuk mengeluarkan file PDF dari folder zip.

Jika Folder zip, klik kanan mouse pada folder zip dan pilih 'Extract All...' untuk keluarkan PDF dari folder zip.


????